Havsnø – naturlig frisk fra Norskehavet

 

 

 

 

 

 

Nu er havsnø, flagesalt udvundet af Norskehavet, på det danske marked. Rent, frisk og mineralrigt havvand er den eneste ingrediens i flagesaltet, Havsnø. Med saltet øges fornøjelsen ved måltider og bringer det vilde norske havs personlighed med sig, når det forfiner smagen. Der anvendes ren vedvarende vandenergi til udvindingen af Havsnø.

Havsnø udvindes ved de norske fjelde og Norskehavet, hvor udvindingen af havsalt har fundet sted siden vikingetiden. Tidligere har man anvendt flagesalt til især at konservere nyfangede fisk til de mørke og kolde vintre. Igennem flere århundrede er denne saltudvindingsproces blevet forfinet, så man med saltet bedre kan fremhæve madens smag.

Den sidste norske havsaltsfabrik blev i 1861 nedlagt, men man har nu, efter 150 år, igen valgt at frembringe traditionen omkring at udvinde salt, så du også kan få del i oplevelsen. North Sea Salt Works, en lille familievirksomhed i Norge, har forfinet traditionen omkring Havsnø til også at blive anvendt til gourmetmad.

Saltet fremstilles med håndkraft af koldt havvand. Der bruges adskillige timer på at sikre den rette konsistens og farve ved at fordele saltet nøje under bestemte temperaturforhold og med en vis fugtighed. Når saltet tilsættes til mad, pulveriseres havsaltet som var det snefnug, der smelter mellem dine fingerspidser.

Kan bestilles i varianterne Havsnø flagesalt, kråkebole og traditionelt fint salt. Til restauranter og de med et større forbrug kan en bøtte á 750 g bestilles.